Duyurular

e-Okul ile e-Karne görüntüleme nasıl yapılır?

E-OKUL SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR? E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi... Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır. Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün. E OKUL'DAN HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor. E-KARNE NEREDEN GÖRÜNTÜLENİR?e-Karne öğrencilere dijital olarak verilecek karnelerdir. Pandemi sürecinde karneler Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden paylaşılacaktır.Tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Devamı

Bakan Ziya Selçuk'tan Telafi Eğitim, DYK ve İYEP Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada "1'den 2'ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre de ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız. 3 ve 4. sınıfları ise İlkokullarda Yetiştirme Programı 'İYEP' uygulaması ile destekleyeceğiz. Ortaokul öğrencilerimizin de yeterlilik düzeyleri uluslararası kriterlere uygun bir şekilde değerlendirilecek ve onlara da öğrenme düzeylerine uygun çalışma planı verilecek.

Devamı

SENE SONU İŞ VE İŞLEMLERİ

Devamı

Eğitim İhtiyaç Analizi

Devamı

I LovEnglish

Devamı

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKUL KAYIT YAŞI TABLOSU

Devamı

BAKAN SELÇUK: 425 BİN 430 ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ AŞI RANDEVUSUNA DAHİL EDİLMİŞTİR

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, öğretmenler ve okul çalışanları için öncelikli Kovid-19 aşı uygulamasının devam ettiğini belirtti.   İlkokul ve okul öncesi kurumlarda bulunan öğretmenler, psikolojik danışmanlar, okul yöneticileri ve okul çalışanlarının sistem tanımlamalarıyla birlikte aşı için randevu alabileceğini bildiren Selçuk, şunları kaydetti:   "Şu ana kadar 425 bin 430 çalışma arkadaşımız aşı randevusuna dahil edilmiştir. Sağlık Bakanlığı, aşı tedarik süreciyle bağlantılı olarak tüm öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız, okul yöneticilerimiz ve okul çalışanlarımız için planlama yapmaktadır. Aşı planlaması doğrultusunda '@enabizsistemi' ve '@MHRS_182'den durumunuzu takip edip randevularınızı oluşturabilirsiniz."

Devamı

DİJİTAL OKUR YAZARLIK ÖĞRETMEN EL KILAVUZU

Devamı

YEŞİLAY'IN SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI SON BAŞVURU TARİHİ 30 NİSAN'A UZATILDI

Bağımlılıklara karşı sağlıklı bir gelecek seninle şekillenecek! Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması başvuru tarihi uzatıldı.

Devamı

HAYAT BOYU ÖĞRENEN MAHALLE UYGULAMASI BAŞLIYOR

"HAYAT BOYU ÖĞRENEN MAHALLE" UYGULAMASI BAŞLIYOR   "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasıyla halk eğitimi merkezi kursları, her mahalleye taşınacak. Bu yıl İstanbul'da başlayacak pilot uygulama, 2021-2022 eğitim öğretim yılında tüm Türkiye'de hayata geçirilecek. Uygulama kapsamında ülke genelinde yaklaşık 32 bin mahallede seçilen en az bir okulda halk eğitimi kursları açılacağını duyuran Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 7'den 70'e tüm vatandaşları bu kurslara davet etti.      0 12.04.2021 55   "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamasıyla istihdamı geliştirmek, nitelikli iş gücü oluşturarak ekonomiye katkıda bulunmak, kişilerin mesleklerindeki gelişmelerini yakından takip etmek hedefleniyor.   Hızla değişen dünyada vatandaşların gençliklerinde edindikleri bilgiler yanında yeni bilgilere de ihtiyaç duyduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bireylerin kendilerini yenilemesinin hayat boyu eğitimle mümkün olduğunu ifade etti.   Uygulama kapsamında ülke genelinde yaklaşık 32 bin mahallede il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri bünyesinde bir komisyon oluşturulacak. Komisyonda, mahalle sakinlerini temsilen muhtarlar da yer alacak. Resmî temel eğitim ve ortaöğretim okulları, kurs merkezi olarak belirlenecek.   "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" sloganıyla uygulamayı başlattıklarını dile getiren Bakan Selçuk, her mahalleden seçilen en az bir okulda, örgün eğitimi aksatmayacak şekilde halk eğitimi kursları açılacağını duyurdu. Selçuk, seçilen bu okulların halk eğitimi merkezlerinin şubesi niteliğinde olacağını belirterek şöyle devam etti:   "Türkiye'de her ilçede en az bir tane olmak üzere toplamda 995 halk eğitimi merkezi, 24 olgunlaşma enstitüsü ile 73 alanda 3636 kurs çeşidiyle faaliyetlerimize devam ediyoruz. Nüfus yoğunluğu fazla ve coğrafi açıdan büyük olan ilçelerimizdeki vatandaşlarımız, halk eğitimi merkezine ulaşım sorunu yaşayabiliyor. Kurslarımıza erişim sağlayamayan vatandaşlarımızın ihtiyaç, ilgi ve isteklerine öncelik verilerek "Hayat Boyu Öğrenen Mahalle" uygulamamızı İstanbul'dan başlatıyoruz. Önümüzdeki yıl tüm Türkiye'ye yaygınlaşacak proje ile 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızı mahallelerde açacağımız kurslarımıza davet ediyoruz."

Devamı

Bursluluk Sınavı Ertelendi

25 Nisan 2021 tarihinde yapılması planlanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ileri bir tarihe ertelendi.

Devamı

ÖĞRETMEN KİTAPLIĞI

Uzaktan eğitim programları içeriklerinden oluşan öğretmen kitapları hazırlanarak http://ogretmen.meb.gov.tr adresinde öğretmen kitaplığında ve EBA mesleki gelişim modülünde öğretmenlerimizin kullanımına açılmıştır.

Devamı

Yeni Kovid-19 Önlemleri Açıklandı

Devamı